Wilhelm Tangen Wilhelmsen (portrettbilde)

Wilhelm Tangen Wilhelmsen

Født
18. november 1922
Risør, Aust-Agder, Norge
Død
26. april 1944
Langenhorn sykehus, Hamburg
Tyskland
Bosted
Moss
Østfold, Norge
Statsborgerskap
Norge
Landtilhørighet
Norge
Yrke
Student
Sivilstatus
Ugift

Wilhelm Tangen Wilhelmsen ble sammen med Arne Aasgaard, Ole Svanøe-Hafstad og Gudbrand Bækken isolert som følge av difteri ved ankomst i Stettin. De øvrige studentene som ble sendt med denne transporten, ble sendt videre med tog til Buchenwald. 

De fire ble sendt fra politifengsel til politifengsel. Lengst var i Hütten, hvor de lå i fem uker. De fire utviklet tuberkulose. De tre andre studentene ble friske nok til å transporteres videre til Buchenwald. Wilhelm var derimot blitt veldig syk. Fra Hütten ble han sendt til Langenhorn sykehus. 

Wilhelm Tangen Wilhelmsen døde på sykehuset 26. april 1944, og er gravlagt i Hamburg.

Wilhelm var sønn av Margit og Kristen Wilhelmsen🔗. Sammen hadde de også barna Odd og Margareth. Kristen var uteseiler, og som følge av krigen uteble ofte lønnen hans. I løpet av sommeren 1941 flyttet Margit og de tre barna til Jeløya i Moss. Hun hadde verken hørt fra Kristen eller rederiet siden krigsutbruddet. Krigen ga Margit mange utfordringer, blant annet å skaffe mat. Men til tross for manglende informasjon om Kristen og Wilhelms død i Tyskland, deltok Margit også i illegalt arbeid. Familien hadde hytte i Vansjø, som Hjemmestyrkene brukte. Hit fraktet Margit beskjeder og utstyr.  

Tidslinjen
Arrestasjon
Fra 30. november 1943 til 30. november 1943 (Overført)
Fangeopphold
Fra 30. november 1943 til 8. januar 1944 (Overført)
Fangeopphold
Fra 11. januar 1944 til ukjent dato (Ukjent)
Fangeopphold
Fra ukjent dato til ukjent dato (Ukjent)
Fangeopphold
Fra ukjent dato til 26. april 1944 (Død)